Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Savici ranjen policajac

15.09.2013.

13:37

Autor: Ana Krois, Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pokušaju pljačke poslovnice Hrvatske lutrije počinitelj je ranio policajca koji ga je pokušao zaustaviti u bijegu. Pljačkaš je nedugo zatim uhićen u Folnegovićevom naselju.

Policajac je prošao srećom s lakšom ozlijedom glave. Poslovnica Hrvatske lutrije u Ulici je Zinke Kunc, a Savica i Folnegovićevo naselje subotnju su večer bili pod policijskom opsadom.

Razbojnik je od ranije je poznat policiji zbog više imovinskih kaznenih djela, a osumnjičen je za pokušaj teškog ubojstva policajca, razbojništvo te dovođenje u opasnost života i imovine.

Zlatko Ancić iz Službe za odnose s javnošću PUZ-a je rekao: "kako je 53-godišnji muškarac ušao u poslovnicu i prijetivši vatrenim oružjem od dvojice zaposlenika otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna. Nakon toga se pješice udaljio u susjedno Folnegovićevo naselje gdje je u ulici Milke Trnine ušao u taxi vozilo i pokušao pobjeći. Međutim, presjeli su ga policijski službenici. Tada je uporabio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u smjeru policijskih službenika i pri tom ranio jednoga i oštetio prozor stana u Aveniji marina Držića".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.