Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Sljemenu je sve spremno za 14 - to izdanje Snježne kraljice

30.12.2019.

16:45

Autor: Čarles Gržinić

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Sljemenski crveni spust potpuno je spreman za četrnaesto izdanje "Snježne kraljice" unatoč vrlo toplom početku zime pa će sudionici 14. ženske i 11. slalomske utrke Svjetskog kupa imati idealne uvjete 4. i 5. siječnja, ustvrdili su organizatori utrka.

Kristalna dvorana hotela Westin ponovno je bila pozornica na kojoj se održala završna konferencija za novinare na kojoj su bili zaduženi za stazu, davanje savjeta poput Ivice Kostelića te dio hrvatskih reprezentativaca od kojih se kao i uvijek očekuje puno.

Rukovoditelj skijaških staza i terena Sljeme Igor Žiljak mirno je izvijestio
-Mi smo jučer završili s razguravanjem snijega kojeg smo radili zadnja tri dana. Snijeg je raširen po cijeloj stazi i to od ruba do ruba. Staza je što se nas tiće gotova i bit će spremna kako za treninge tako i za mušku i žensku utrku-

Gradonačelnik Milan Bandić s ponosom se prisjetio kako je to sve počelo te nastavio:
-Naši Ivica i Janica su u prošlosti puno pobjeđivali diljem Europe. Sada je red na ovim mladim ljudima da uz puno truda i volje jednog dana poput naših legendi nađu svoja mjesta na postolju. Upornost je temelj svega i toga se treba i na snijegu držati-
O dobroj formi medijima su svjedočili i hrvatski A reprezentativci Istok Rodeš, Matej Vidović i Elias Kolega.
Sljeme će zahvaljujući Snježnoj kraljici i ove godine putem izravnih prijenosa, reportaža ili izvještaja uči u domove 50 zemalja odnosno 300 milijuna ljudi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.