Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na trg došetao još jedan "Fašnik vu Zagrebu"

02.03.2019.

14:59

Autor: Mia Majić

Ivan Buvinic/PIXSELL

Ivan Buvinic/PIXSELL

Foto: - / -

Fašnička povorka koja je s Trga Republike Hrvatske krenula oko 11 sati na Trg bana Jelačića došetala je oko podneva, a u ovogodišnjim zagrebačkim pokladama sudjelovalo je ukupno 24 maskirane skupine, a ključeve grada tradicionalno im je predao gradonačelnik Bandić

Na čelu šarolike fašničke povorke kao i prošle godine bio je KUD Prepuštovec. Izradivši zgodne kartonske primjerke ratnih zrakoplova jedna je karnevalska skupina ismijala propali Vladin pokušaj kupnje izraelskih vojnih zrakoplova F16, a kako su poručili, većina ih je ponajviše nezadovoljna politikom i ukupnim stanjem u državi. -Trebaju nam se vratiti stara vremena, ova nisu nikako dobra vremena, ne vodi ovo ničemu i nema smisla, karneval je dobar, ali ujutro se treba probuditi, pogledati se u ogledalo i ipak poslati poruke optimizma i nade svima, poručio je jedan. - Naša politika je politika radosti, veselje za sve ne samo za neke, isto tako i novca za sve ne samo za pojedince, dodao je drugi. 

Predavši im ključeve Grada, veselu karnevalsku povorku na središnjem gradskom trgu pozdravio je i gradonačelnik Milan Bandić. -Ovo možda nije riječki karneval, ali možda bude, treba od nečega krenuti jer kao što život počinje prvim korakom tako jednog dana možda budemo imali i veći karneval nego u Rijeci, evo predao sam i ključeve Grada, nadam se da će mi ih vratiti do ponedjeljka, ako ne neka, neću se ja ljutiti, dodao je gradonačelnik. 

Zbog tradicionalne zagrebačke manifestacije nekoliko sati bio je i obustavljen promet na trasi kretanja povorke, a ove godine na fašniku je bilo gotovo 600 sudionika. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.