Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Trgu bana Jelačića podijeljeno 10 000 porcija besplatnog bakalara

24.12.2019.

12:47

Autor: Čarles Gržinić

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima danas je na tradicionalnom blagdanskom druženju na Trgu bana Jelačića, petu godinu za redom,građanima podijelio 10 000 porcija bakalara kojeg su pripremili djelatnici Ustanove Dobri dom Grada Zagreba.

Već od 10 sati građani su na Trgu bana Josipa Jelačića  strpljivo čekali da se otvore štandovi na kojima se besplatno dijelio blagdanski bakalar. Dolaskom gradonačelnika Milana Bandića koji se i sam uhvatio punjenja porcija i posuda, počelo je i tradicionalno druženje s kojeg nitko nije otišao gladan. Dok se ukusni bakalar dijelio ravnatelj Ustanove Dobri dom Grada Zagreba Alen Župan otkrio nam je recept po kojem se bakalar pripremao

-Više od 1550 kg bakalara, od toga 700 kg suhog bakalara. 700 kg oslića, 3000 kg krumpira, više od 100 litara vina te 70 litara maslinovog ulja i nekoliko dana strpljivog rada naših djelatnika bili su nužni da se ovdje svi uz bakalar radujemo Božiću-

A građani koji su uz degustaciju bakalara na Trgu bana Jelačića dio porciji ponijeli i svojim kućama bili su zadovoljni kvalitetom pripremljenog te najavili da na blagdansko druženje dolaze i dogodine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.