Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Zagreb Auto Showu 141.557 posjetitelja

11.04.2016.

10:33

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagreb Auto Show, koji se nakon osam godina stanke održao od 5. do 10. travnja, privukao je 141.557 posjetitelja, a neke su auto kuće uspjele prodati sva izložbena vozila, doznaje se sa Zagrebačkog velesajma.

Posjeta je iznenadila i nas, mada smo prije početka showa očekivali da bi nas moglo posjetiti više od planiranih 120.000 ljudi. Svi su zadovoljni, i mi kao organizatori i izlagači. Čujem kako su neki izlagači rasprodali sva vozila koja su izložili u našim halama, ali i mnogo više od toga, rekla je Nataša Mrđen Budisavljević, voditeljica Odjela za odnose s javnošću Zagrebačkog velesajma. 

Već je sada, istaknula je, temeljem ovogodišnjeg uspjeha sigurno da će se 2018. održati novi auto show. Naime, sve do osmogodišnje stanke izložbe automobila, motocikala i prateće industrije na Zagrebačkom velesajmu, to je bila bijenalna priredba.  

Na ovogodišnjem showu nastupilo je 440 izlagača iz 33 zemlje. Uz četiri svjetske vicepremijere vozila, bilo je i 34 hrvatske premijere. Show je obišlo i mnogo inozemnih gostiju, ponajprije iz susjednih država, kažu iz ZV-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.