Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Zagrebačkom velesajmu uskoro sajam namještaja AMBIENTA

04.10.2018.

13:26

Autor: Margareta Jozinović

HRT, Radio Sljeme

HRT, Radio Sljeme

Foto: - / -

Iduću srijedu na Zagrebačkom velesajmu počinje AMBIENTA - 45. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće indrustrije. U 7 paviljona velesajma na spomenutom sajmu izlagat će 332 izlagača iz 32 zemlje.

Tri su tematske cjeline spomenutog sajma.

Jedna je AMBI-dom kroz koju ćemo pokazati sve ono što povezuje unutarnje i vanjsko uređenje. Druga je AMBI-pro u skraćenom obliku sve ono što je potrebno da bi se interijer i eksterijer uredio isključivo iz sirovine a treća je posebna poslastica AMBI-dizajn odnosno naša dizajn zona, najavila je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić, te dodala kako AMBIENTA po treći put postavlja dizajn zonu na kojoj se predstavljaju etablirani hrvatski proizvođači namještaja sa posebnim dizajnom, ali i mladi dizajneri.

Od 332 izlagača 32 su hrvatske tvrtke koje su članice udruženja drvno-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore. Potpredsjednik gospodarske komore za poljoprivredu i turizam, Dragan Kovačević, istaknuo je kako je spomenuta industrija hrvatski strateški sektor. Zapošljavamo preko 21 tisuće radnika. Iz godine u godinu bilježimo kontinuirani rast i prihoda i osobnih dohodaka, a najvažnije je da najveći dio svojih prihoda koji je preko 50 %realizira na inozemnim tržištima, dakle u izvozu.

Sajam traje do 14.-og ovog mjeseca, a posjetitelje očekuju uz izložbeni dio, tribine te posebne nagrade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.