Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na ZV-u trenutno nema migranata, ali je Zagreb spreman za prihvat

22.09.2015.

14:50

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je da na Zagrebačkom velesajmu trenutno nema migranata, ali da je Zagreb i dalje spreman za njihov prihvat. Naveo je da je trenutno na Zagrebačkom velesajmu svega dvoje, troje migranata.

"Migranti dođu i odu. Sve funkcionira na zadovoljavajući način", izjavio je Kalinić za Hinu. Naveo je da je trenutno na Zagrebačkom velesajmu svega dvoje, troje migranata jer se oni koji ulaze u Hrvatsku direktno usmjeravaju prema slovenskoj i mađarskoj granici.

"To je problem koji traje, 'vezana štednja'...Zagrebački velesajam postat će aktualan ako se zatvore granice", smatra Kalinić te dodaje da je Zagreb spreman "iste sekunde" primiti do 3000 migranata. Moguće je i više, no sve to su pitanja koja se trebaju rješavati na državnoj razini, kazao je.

Kalinić napominje da informacije o dolasku i odlasku migranata dobivaju direktno iz Ministarstva unutarnjih poslova. "Iako je u početku bilo dosta 'gluhih telefona', sada je sve ok", rekao je.

Napomenuo je da su djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama u pripremi u Zagrebu, dok su drugdje na teren upućene ekipe Civilne zaštite Grada Zagreba.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.