Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama na Zrinjevcu

16.05.2018.

15:48

Autor: Čarles Gržinić

Nina Djurdjevic/PIXSELL

Nina Djurdjevic/PIXSELL

Foto: - / -

U Glazbenom paviljonu Zrinjevac danas je obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama. U obilježavanju tog tada pridružio se i gradonačelnik Milan Bandić koji je spremno pokazao kako mu stoje naočale koje mijenjaju pogled.

Moto "Stavi naočale - promjeni pogled" najbolje se vidio na postavljenim štandovima i improviziranoj pozornici glazbenog paviljona gdje se uz puno zarazne gazbe moglo vidjeti puno nasmijanih lica i prijateljstvo koje je tjeralo svaku pomisao na samoću ili tugu.

Kako se pomaže osobama s intelektualnim poteškoćama nakon 18 godine pitali smo stručnu tajnicu Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima grada Zagreba Vesnu Gregurec Keglović. " Mi im pomažemo kroz radionice , učenje informatike, krerativne radionice , sportsko – rekreativne aktivnosti u kojioma se natječu i vesele uspjesima. Naši korisnici se i likovno izražavaju . "

Svi oni na taj način pripremaju za budući život koji bi im trebao pronaći mjesto i na tržištu rada gdje ih danas naglasila je Vesna Gregurec Keglović gotovo i nema.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.