Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nadzorne kamere snimile na početku požara dim izvan reciklažnog dvorišta

10.06.2018.

14:02

Autor: Mario Mihaljević

Nadzorne kamere snimile na početku požara dim izvan reciklažnog dvorišta

Nadzorne kamere snimile na početku požara dim izvan reciklažnog dvorišta

Foto: - / -

Požar u reciklažnom centru C.I.O.S. grupe, na Jankomiru potpuno je ugašen rano ujutro, na lokaciji još dežuraju tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom, a opožareno područje osigurava policija, priopćila je Uprava C.I.O.S.-a.

Još nije poznat uzrok požara koji je zahvatio otpadne materijale, no nadozorne kamere su snimile početak požara s dimom izvan reciklažnog centra, navode iz Uprave C.I.O.S.-a.

Snimke video zapisa kamere dostupne su i medijima, kao i fotografije na kojima je označen vidljiv dim s vanjske strane ograde reciklažnog centra, kažu iz Uprave. Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ mjerenjima zraka nisu utvrdili prisutnost štetnih plinova u zraku u okolici, dodaje se u priopćenju. Požar u reciklažnom centru CE-ZA-R-a Centra za reciklažu C.I.O.S. grupe planuo je sinoć malo prije 20 sati, a u gašenju je sudjelovalo 26 vatrogasnih vozila s 98 vatrogasaca, rekao je sinoć pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Tomislav Resman.

Uprava C.I.O.S. grupe u današnjem priopćenju zahvaljuje svima koji su bili uključeni u akciju gašenja. Ističe kako su poduzeto sve potrebno za zaštitu ljudi, okoliša i imovine u zadanim okolnostima, zbog čega je vrlo brzo nakon izbijanja požar uspješno stavljen pod kontrolu i ugašen. U požaru nije bilo ljudskih žrtava. Među djelatnicima koji su sudjelovali u intervenciji nema ozlijeđenih, a jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen.

U požaru nisu stradala postrojenja, niti objekti. Procijenjena šteta je oko 20 tisuća kuna. Prema uvidu na licu mjesta, izgorio je manji dio glomaznog otpada na otvorenom skladištu dovezen s ilegalnog odlagališta na Savici, te dio ograde reciklažnog centra, navela je voditeljica ureda uprave C.I.O.S. d.o.o. Tajana Tomašević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.