Hrvatski radio

Radio Sljeme

Naftalanu odobreno novih 12 milijuna kuna unatoč prozivkama za lopovluk

25.09.2019.

16:03

Autor: Magdalena Pongrac

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Današnju sjednicu Skupštine Zagrebačke županije obilježila je žustra rasprava o rebalansu proračuna i financiranju izgradnje Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan, za što je potrebno dodatnih 12 milijuna kuna.

SDP-ovi zastupnici upozorili su na e-mail navodno nepostojeće osobe naslovljen na predsjednika Skupštine u kojem se ravnatelja Naftalana proziva zbog lopovluka i pogodovanja izvođačima radova. Iz protesta, SDP-ovci su napustili sjednicu, a HDZ-ov predsjednik skupštine Damir Mikuljan upozorio je na nelogičnosti prilikom financiranja bolnice - Nisam tijelo bilo kakvog progona i svi koji o ovome imaju bilo kakva saznanja neka traže potvrdu tih optužbi tamo gdje treba. Ja se nadam da postoji razložno tumačenje i objašnjenje za ovo pa ću podržati ovaj prijedlog. No, na kraju imam jedno pitanje - Jesu to sad svi penezi ili budemo još nekaj plaćali?

Župan Sjepan Kožić istaknuo da bi zaustavljanje radova na bolnici dovelo do znatno većih gubitaka - Ako bi se nastavak radova onemogućio time bismo napravili značajnu štetu i izgubili prednosti koje će nam donijeti ta bolnica. A ja bih rado da se pojavi osoba koja će otvoreno reći - Tu ste ukrali! Jer kad mi netko kaže da se tako nešto događa u Županiji, pored svih izvješća koja imamo, ja se zgrozim!

Ravnatelj Naftalana Goran Maričić najavio je tužbu DORH-u - Što se tiče e-maila, ja ću to svakako prijaviti DORH-u i policiji pa neka institucije rade svoj posao! Ja jedva čekam jer nikakvog straha nemam, dapače o tome postoje građevinske knjige i dnevnici. Sve će to biti predmet istrage pa će se vidjeti krade li tko ili ne!

Prijedlog kojim se financiranje Naftalana u dvije godine popelo s 43 na 63 milijuna kuna zastupnici su većinom glasova ipak prihvatili, kao i rebalans proračuna kojim je novi proračun niži za 6 cijelih 6 posto od planiranog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.