Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nagrada VAM za 2018.godinu pripala Ivani Ančić Antolović

09.03.2019.

15:31

Autor: Mia Majić

Sandra Simunovic/PIXSELL

Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / -

U Gradskoj skupštini održana je svečana dodjela nagrade WAM za 2018.godinu. Podsjetimo, riječ je o nagradi koja se dodjeljuje osobi koja je je u prošloj godini svojim djelovanjem doprinijela borbi protiv raka dojke.

Udruga "Sve za nju" ove je godine kao dobitnicu spomenute nagrade odabrala Daruvarku, profesoricu biologije u srednjoj školi Ivanu Ančić Antolović koja se u prošloj godini najviše istaknula svojim radom. -Ponosno danas stojim ovdje kao dobitnica ove nagrade, neizmjerna mi je čast iako mislim da je nisam zaslužila jer dijelom ona pripada i mojim učenicima s kojima sam radila proteklu godinu i koji su zajedno sa mnom sudjelovali u provođenju projekata, naglasila je Antolović. 

A čime je zaslužena nagrada otkrila je predsjednica udruge Almenka Balenović. -Odlazi jednoj ženi koja se aktivno uključila u borbu protiv raka u listopadu prošle godine, ružičastom mjesecu, a tada je aktivirala djecu da svojim majkama naprave ružičaste vrpce kako bi ih uvjerili da odu što prije na preventivne preglede i tako spriječe ovu podmuklu bolest, objasnila je Balenović.

Inače, ova nagrada dodjeljuje se u čast prve predsjednice udruge Vesne Andrijević Matovac od 2011.godine, čime se želi podići svijest o važnosti borbe protiv raka uopće. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.