Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nagrađeni učenici OŠ Trnsko

09.05.2022.

16:45

Autor: Radio Sljeme

nagrađeno vizualno rješenje

nagrađeno vizualno rješenje

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

U povodu Dana Europe u palači Dverce dodijeljena je nagrada "Vizualni identitet proslave Dana Europe u gradu Zagrebu". Pobjednici natjecanja su učenici V. c i V. d razreda OŠ Trnsko. Svoj su doživljaj Europe iskazali kroz sebi bliske motive kao što su, među ostalima, Baltazar te prepoznatljivi simboli grada Zagreba. 


"Svi znamo da živimo u vrlo izazovnim vremenima, svjedočimo agresiji Rusije na Ukrajinu. Sad je važnije nego nikad istaknuti da je Europska unija izgrađena na miru, međusobnom razumijevanju i solidarnosti - , kazao je u nazočnosti učenika i europskih delegata gradonačelnik Tomislav Tomašević i istaknuo - Ujedinjenu Europu i zajedničke vrijednosti trebamo više nego ikad. Ove su zajedničke vrijednosti napadnute. Ne samo ruskom agresijom na Ukrajinu, napadnute su od različitih skupina ljudi koji dovode u pitanje univerzalna ljudska prava i univerzalne slobode koje bi trebale biti poštovane u svakog stanovnika Europske unije i Europe -


Najavio je i novi zagrebački program za mlade - strategiju kojom će se u budućim godinama kreirati obrazovanje, kultura, zapošljavanje i socijalne politike. Europska unija proglasila je 2022. godinom mladih, a želja je gradske uprave, što više, upravo mlade, uključiti u zajednicu u kojoj žive.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.