Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nagrađeni učenici Zagrebačke županije

01.02.2022.

13:04

Autor: Magdalena Pongrac

Nagrađeni učenici Zagrebačke županije

Nagrađeni učenici Zagrebačke županije

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Zagrebačka županija dodijela je novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili vrhunske rezultate na državnim natjecanjima. Od fizike i informatike preko sportske gimnastike do plesa - županija ima dobitnike na svakom polju.

89 učenika iz Zagrebačke županije u protekle dvije godine ostvarilo je zavidne rezultate na školskim natjecanjima u našoj zemlji. Da iza velikih rezultata stoje velik trud, odricanje i predanost, svjedoče nagrađeni učenici.


- U osnovnoj školi sam sudjelovao na ukupno devet državnih natjecanja, iz informatike, matematike, fizike, kemije, biologije i debate. Osvojio sam jedno prvo mjesto, dva druga i jedno treće mjesto - rekao je Val Karan.

- Ja sam u osnovnoj školi trenirala gimnastiku i škola mi je pružila priliku da se plasiram na državno natjecanje. Naša ekipa se od petog do osmog razreda svaki put uspjela plasirati na državno natjecanje - istaknula je Barbara Jelić.

- Ja plešem već 12 godina, a završila sam prošle godine kad sam osvojila prvu nagradu na državnom natjecanju. Morala sam imati dvostruke treninge i jako puno raditi, bilo je tu uspona i padova, ali uz puno truda se isplatilo - kazala je Hana Kršek.


Za njihove uspjehe zaslužni su i njihovi mentori. Nagrađeno ih je 62, a jedna od njih je Irena Peruš

- Riječ je o radu koji se ne može platiti, jer ja sam podrška svojim učenicima u bilo koje doba dana. Meni kao mentorici je, jednostavno, na neki način poziv da ja njima pomognem u njihovim životima, a ako k tome postignu i odličan rezultat, nitko sretniji od mene!


Vrhunske rezultate učenika i mentora Zagrebačka županija nagradila je iznosom od 500 do tisuću kuna, a njihov rad poticat će i dalje, rekao je župan Stjepan Kožić

- Županija je ponosna na vaše rezultate i siguran sam da uz vas, veliki broj učenika, a kasnije i studenata, bit će ti koji će sutra voditi ovu županiju.


Vjerojatnost za to je velika, ističe Kožić, jer u posljednje dvije godine upravo su se maturanti iz Zagrebačke županije pokazali kao jedni od najuspješnijih pri upisu na fakultete.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.