Hrvatski radio

Radio Sljeme

Najavljen Dunav art - festival čiji tok spaja Zagreb i Vukovar

19.06.2017.

15:00

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dunav art festival, koji je pokrenula zagrebačka glazbena grupa Kraljevi ulice, počinje krajem mjeseca. Manifestacija će se održati od 29. ovog mjeseca do 2. srpnja, a cilj joj je brendiranje Hrvatske kao podunavske zemlje.

Manifestacija će staviti naglasak na bogatstvo kulturnih običaja i poljoprivrede hrvatskog podunavlja, rekao je član Kraljeva ulice i jedan od organizatora Zlatko Petrović Pajo te pojasnio što uključuje festivalski program. On će se odigrati u Vukovaru, Erdutu i Kopačkom ritu. Bit će druženja, zborova, klasične glazbe, jazz-a, zabave i ugostiteljski enogastronomski sadržaj koji je primjeren toj sredini.

Dodao je da Dunav art žele proširiti na svih 14 podunavskih zemalja, a važnost Dunava kao turističkog čimbenika naše zemlje naglasila je i pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, istaknuvši da će Festival staviti naglasak na razvoj Slavonije. Mislim da je to prilika da Hrvatska i cijelo naše okruženje slavi Dunav i zaista smo zahvalni organizatoru da je takvu manifestaciju odlučio raditi i baviti se njome, jer mislim da je prilika da vidimo što je tamo niklo, koliki turistički potencijal imaju i da svima kroz ovu manifestaciju bude približena svijest o tome da je tamo turizam moguć, rekla je Brzica.

Kao performans, Kraljevi ulice u Savu su bacili staklenu bocu u kojoj je program Dunav arta, a koja će otploviti u Dunav i tako spojiti naš grad s glavnim gradom festivala - Vukovarom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.