Hrvatski radio

Radio Sljeme

Najavljen Festival kršćanskog kazališta

25.05.2017.

15:41

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Treći Festival kršćanskog kazališta počinje 2. lipnja, a organizira ga Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca. 19 predstava koje će izvesti više od 100 izvođača iz 8 gradova ne govore samo o životu Isusa Krista i svetaca, nego i o temeljnim vrijednostima i ljudskim odlukama.

Ovim projektom želimo vratiti vjeru u kazalište ne samo kršćanima, već i svima onima koji traže pozitivne ljudske vrijednosti, istaknuo je jedan od organizatora fra Ivan Lotar.

Ovo nije obično kazalište, već se radi o ozbiljnom festivalu kazališta, objasnila je izbornica festivala, teatrologinja Sanja Nikčević. Dodala je kako sve predstave moraju biti kvalitetne u kazališnom smislu, a tek potom imaju i kršćansku poruku, odnosno kršćanski svjetonazor. Uvjet bilo kojeg festivala je da su predstave kvalitetne, u protivnom je to smotra.

Jedno je imati festival kao smotru koja zabavlja turiste, a drugo ozbiljni festival koji pridonosi kulturnom uzdizanju, a ovo je definitivno jedan takav festival, primjetila  je Nikčević.

Festival će se održati od 2. do 4. te od 8. do 11. lipnja na trima gradskim lokacijama. Na Svetom Duhu u dvorani svetog Franje, u Histrionskom domu te u Centru za kulturu Trešnjevka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.