Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sedmi "Hod za život" podržava priziv savjesti

11.05.2022.

12:57

Autor: Mario Mihaljević

Centrom grada

Centrom grada

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Pod sloganom "Život je zakon", u Zagrebu se u subotu održava sedmi Hod za život. Kao glavni cilj manifestacije organizatori ističu skretanje pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Zbog povorke koja će se kretati središtem grada, očekuju se gužve i zastoji u tramvajskom prometu.

Početak ovogodišnjeg Hoda za život je u 11 sati ispred Hrvatskoga narodnog kazališta odakle će povorka krenuti preko Frankopanske ulice, Trgom bana Josipa Jelačića i Praškom ulicom do Zrinjevca gdje će se održati središnji program. Hodom za život zauzimamo se za društvenu, zakonsku i svaku drugu zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti, rekla je koordinatorica Hoda za život u Zagrebu, Andreja Duvančić:


- Ljudi će hodati okupljeni oko znanstvene činjenice da svaki ljudski život počinje začećem, zbog ljubavi prema ne rođenom djetetu i njegovoj majci. Kao dionici demokratskog društva mi smo suodgovorni za zakone, i odnos društva prema bolesnima i onim najslabijima. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo, iz kojeg proističu sva ostala ljudska prava -


 I ove godine "Hodom za život" dajemo potporu svim medicinskim djelatnicima koji se pozivaju na priziv savjesti, istaknuo je član organizacijskog tima Hoda za život, Luka Holjevac.


- Samim time rade svoje posao i brinu u tom slučaju o oba dva pacijenta, i majci i djetetu -


Hod za život do kraja će se mjeseca održati u 11 hrvatskih gradova. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici