Hrvatski radio

Radio Sljeme

Najavljen Međunarodni šahovski turnir - "Turnir mira"

23.10.2018.

14:02

Autor: Čarles Gržinić

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

U organizaciji Zagrebačkog šahovskog saveza u hotelu Palas od 12 do 23. studenog igrat će se 1. Šahovski turnir mira. Na danas održanom predstavljanju turnira bio je i izaslanik gradonačelnika Bandića pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić.

U našem gradu 6 hrvatskih velemajstora pokušati će se kvalitetno suprotstaviti istom broju gostiju iz inozemstva. Njihovi mečevi koji će se moći uživo pratiti i preko interneta trebali bi pridonijeti popularizaciji ove drevne igre koja u Zagrebu ima bogatu tradiciju. Tko će sve igrati na turniru najavio nam je predsjednik Zagrebačkog šahovskog saveza Nenad Škare:
"Na turniru će od stranaca igrati Vasilj Ivančuk bivši izazivač za titulu svjetskog prvaka, Ivan Čeparinov, Amin Bassem, Etienne Bacot, Baskaran Adhiban te Vladimir Malahov. Uz Ivana Šarića aktualnog prvaka Europe, dobar šah bi mogli pokazati zagrebački šahisti Zdenko Kožul, Hrvoje Stević, Mladen Palac, Zoran Jovanović te Robert Zelčić".

Na turniru koji se nalazi u službenom kalendaru Svjetske šahovske federacije, i koji do sada nije odigravan u Hrvatskoj, domaći šahisti imaju dobru priliku, budu li uspješni, da poboljšaju renkinge na šahovskoj ljestvici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.