Hrvatski radio

Radio Sljeme

Najavljeni Dani otvorenog grada

09.05.2023.

13:09

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

21. i 22 svibnja

21. i 22 svibnja

Foto: Radio Sljeme / HRT

Na sedam različitih lokacija u Zagrebu, 21 i 22. ovog mjeseca održat će se Dani otvorenog grada. Tijekom ta dva dana, naš će grad postati pozornica za različite sadržaje, a umjetnici te građani i turisti, istodobno će postati izvođači i publika koja dijeli prostor imaginarnog gledališta na način na koji dijeli i prostor grada. 

Manifestacija Dani otvorenog grada želi senzibilizirati zajednicu, Zagrepčane i turiste koji posjećuju naš grad. Održati će se u vremenu kada Zagreb, ponajviše u svom povijesnom središtu, još uvijek osjeća posljedice potresa i pandemije koronavirusa, rekla je autorica projekta Dubravka Vrgoč


- Mislimo da građani ovog i svih gradova vole biti interaktivno uključeni u programe na otvorenom. U ovo post pandemijsko vrijeme zajedništvo nam je prijeko potrebno. 


Projekt Dani otvorenog grada organiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, čija je direktorica, Martina Bienenfeld naglasila


-Umjetnost je kroz ovaj projekt izmještena izvan svojih uobičajenih prostora, a njena identifikacija u novom okruženju stvara jedinstveni doživljaj za naše sugrađane i posjetitelje. Participativni model ovog projekta uključuje sve dionike društva te stvara autentičan, održiv i kreativan događaj s naglaskom na lokalni i kulturni potencijal Zagreba.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.