Hrvatski radio

Radio Sljeme

Najveće europsko inženjersko natjecanje

23.07.2022.

12:31

Autor: Magdalena Pongrac

(fotografija je simbolična)

(fotografija je simbolična)

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Natjecanje European Best Engineering Contest - EBEC Final 2022., trenutno najveće inženjersko natjecanje za studente u Europi održava se u Studentskom domu Stjepan Radić. Organiziraju ga studentska udruga Best i Sveučilište u Zagrebu, a glavni je cilj potaknuti kreativnost, timski rad i održivi način razmišljanja.

Natjecanje se održava od 23. do 29. srpnja, a riječ je o trenutno najvećem inženjerskom natjecanju za studente u Europi na kojem tijekom nekoliko etapa sudjeluje više od 6500 natjecatelja s europskih sveučilišta. Na završnom ciklusu (rundi) natjecanja u Zagrebu sudjelovat će 64 pobjednika lokalnih odnosno regionalnih i nacionalnih rundi. Natjecanja će se održavati u Studentskom domu Stjepan Radić, u dvorani Pauk, i to u dvjema kategorijama – Case Study i Innovative Design.


EBEC Final 2022 svečano će biti otvoren u subotu 23. srpnja 2022. u 15 sati u Dvorani D2 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Uzvanicima će se na svečanom otvaranju obratiti rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, predstavnici prestižnih tvrtki, glavni organizator natjecanja Leo Bolješić te koordinatorica EBEC Programa Dunja Olbina, nakon čega će se u ležernom ozračju održati otvoreni networking među natjecateljima, organizatorima i predstavnicima tvrtki.


Službeni dio natjecanja završit će 29. srpnja. Članovi pobjedničkih timova bit će nagrađeni titulom najboljih BEST inženjera – BEST Engineers of Europe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.