Hrvatski radio

Radio Sljeme

Najveći pad cijene eurodizela ove godine

20.10.2015.

09:57

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra ove vrste goriva jeftinija je za 26 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,36 do 8,39 kuna, ovisno o kompaniji. To je ujedno i najniža cijena eurodizela u posljednjih sedam tjedana.

Litra eurosupera 95 pala je za oko 22 lipe, što je najveći pad od prvog dana rujna. Litru ove vrste goriva vozači od danas plaćaju u rasponu od 9,00 do 9,03, ovisno o kompaniji. Plinski centar Zagreb prodaje ga za 8,90 kuna. No, Ina je napravila zanimljiv potez. Naime, spustila je cijenu benzina za dodatnu lipu i probila psihološku granicu od 9 kuna. Sada ga prodaje za 8,99 kuna.

Do sada su primjerice Ina i Tifon na najvećem dijelu svojih postaja imali istu cijenu eurosupera, što se očekivalo i sada, no Ina je čini se odlučila napraviti korak naprijed. Hoće li u idućim danima prilagoditi cijenu ostalima i „dodati“ tu jednu lipu, ostaje vidjeti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.