Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nakon dovršene kanalizacije cesta Kupinečkog kraljevca ponovno se radi

04.05.2018.

11:24

Autor: Margareta Jozinović

Dubravka Petric/PIXSELL

Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / -

U Kupinečkom kraljevcu, na području gradske četvrti Brezovica, mještani se žale na loše izvedene radove. Kanalizaciju čekaju već godinu dana, a neće je tako skoro ni dočekati jer su ponovno započeli radovi i provjera je li propadanje ceste uzrokovalo oštećenje kanalizacijskih cijevi.

U današnjoj emisiji Moj Firtl razgovarali smo o spomenutim problemima s predsjednikom vijeća mjesnog odbora Kupinečki Kraljevec centar, Mladenom Mlinarićem, koji je rekao kako se sva projektiranja rade u zagrebačkim uredima, a ne na licu mjesta u Kupinečkom Kraljevcu. Svim nadležnim uredima i gradonačelniku smo pisali za loše izvedene radove tvrtke Palir. Gospoda nemaju pojma kakav je teren i konfiguracija terena i od čega je. Nisu izvedena ni geohidrološka istraživanja

Nekvalitetna cesta propada - složili su se mještani. Etapno su radili nekoliko desetaka stotina metara, to bi navozili, afaltirali i za par dana bi to propalo, rekao je vijećnik mjesnog odbora Kupinečki Kraljevec 1, Ivica Radičević.

Nažalost drastičan primjer lošeg izvođenja radova na komunalnim inrastrukturama u gradu Zagrebu. Ne znam tko će nadoknadit štetu za naša vozila, tko će nam kašnjenje kanalizacije od godinu dana nadoknaditi, pitao se vijećnik spomenutog odbora, Darko Pereković.

Iako su mještani skeptični i više ne vjeruju da ponovno neće oni sami morati platiti nove radovem, doznajemo kako bi izvođač radova trebao ponovljene radove učiniti o svom trošku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.