Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nakon izolacije Milan Bandić u Dom za starije osobe Centar donio darove

05.06.2020.

12:41

Autor: Čarles Gržinić

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom danas je posjetio Dom za starije osobe Centar gdje je nakon odgode zbog pandemije koronavirusa i potresa korisnicima podijelio darove koji se nisu mogli organizirati u uskrsno vrijeme.

350 korisnika usluga Doma za starije osobe Centar koji radi na dvije lokacije jedva je dočekalo prestanak dvomjesečne izolacije te vračanje ritma života u svakodevnicu.
Iako je izolacija svima teško pala kako nam je rekla ravnateljica Štefica Karačić u Domu nisu sjedili prekriženih ruku

-Za vrijeme dok smo bili u izolaciji, naša socijalna i zdravstvena služba prilagodila je svij rad s korisnicima. Radilo se u manjim grupama . Naglasak je bio na psihosocijalnoj pomoći koja je trebala pomoći da se lakše premosti izolacija i odvojenost od obitelji. Na svu sreću sve je to iza nas i ovo dobivanje darova koji su trebali stići za Uskrs čine nas sve sretnima jer se i na taj način svi vraćamo u normalu-

Ono što je korisnike Doma za starije osobe Centar najviše obradovalo je najava gradonačelnika Milana Bandića da potres i epidemija neće uzrokovati povećanje cijena smještaja na koje se u prosjeku čeka od 7 do 10 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.