Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nakon lažnih "HEP-ovaca", pojavili su se i lažni "HRT-ovci"

27.11.2015.

14:31

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HRT upozorava sve svoje korisnike kako ne provodi nikakve aktivnosti u pogledu provjere dugova obveznika mjesečne pristojbe i ne nudi obveznicima nikakve uređaje tražeći pritom osobne podatke građana.

Ako dobijete telefonski poziv sa zahtjevima sličnima opisanima, a pozivatelj se predstavlja kao zaposlenik Hrvatske radiotelevizije, upozoravamo vas da je riječ o lažnome predstavljanju i pokušaju prijevare. Hrvatska radiotelevizija posebno upozorava građane da takvim pozivateljima ne daju svoje osobne podatke, nego da o svemu obavijeste policiju.

Svoje korisnike ovime ujedno obavješćujemo kako ih uime HRT-a mogu posjetiti jedino kontrolori pri obavljanju redovitoga nadzora. HRT-ovi kontrolori, međutim, dolaze osobno i moraju se identificirati službenom iskaznicom HRT-a, a njihove se kontrole uvijek prethodno najavljuju i mjerodavnim policijskim postajama kako bi se spriječili pokušaji lažnoga predstavljanja trećih osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.