Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nakon pada stakla: "Bazen Utrina siguran je za plivače!"

05.05.2022.

14:06

Autor: AKK, Radio Sljeme

Bazen Utrina

Bazen Utrina

Foto: Marko Prpić / Pixsell

Nakon informacije kako je, na bazenu Utrina, sinoć puknulo staklo na reflektoru i rasprsnulo se u bazen dok su djeca bila u njemu, oglasila se i Ustanova za upravljanje u sportskim objektima. Pozivajući se na inspekcijski nalaz, tvrde da je bazen siguran za daljnje korištenje. 

Na upit Radio SLjemena, odgovor je stigao iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima, a prenosimo ga u cijelosti:


- Bazenski kompleks Utrina siguran je za korisnike i može se nastaviti sa svim aktivnostima koje se provode na njemu, zaključak je donesen nakon današnjeg pregleda provedenog od strane Državnog inspektorata.


Incident, prilikom kojega je puklo jedno od stakala na reflektorima oko bazena, dogodio se u srijedu navečer, ali, na sreću, sve je prošlo bez ozbiljnijih posljedica te nije bilo ozlijeđenih. Navedeno staklo je izrađeno na način da se u samom trenutku pucanja raspadne na sitne dijelove koji ne predstavljaju opasnost za okolinu i koji su odmah bili uklonjeni iz bazena. Odmah nakon incidenta djelatnici BK Utrina su počeli s pregledom svih ostalih reflektora te utvrdili da nema primjetnih oštećenja.


Iz ustanove Upravljanje sportskim objektima uputili su upit generalnom zastupniku za navedene reflektore kako bi se utvrdio razlog koji je doveo do puknuća stakla te zatražili prijedlog mjera kako bi se slični incidenti spriječili u budućnosti.


Napominjemo kako djelatnici bazena svakodnevno obilaze objekt i kontroliraju te uklanjaju uočene nedostatke, a nastavit će pojačano nadgledati navedene reflektore - 


Iz Državnog inspektorata poručili su : "Inspekcija rada i zaštite na radu Državnog inspektorata odmah po saznanju obavila je nadzor kod predmetnog poslodavca te će zapisnik o očevidu uputiti nadležnoj sportskoj inspekciji na postupanje. 


 Sukladno Zakonu o sportu (98/19) projektiranje,građenje,održavanje i sigurnost korisnika u građevinama za sport propisuje čelnik tijela državne uprave za sport, a Inspekcijski nadzor nad predmetnim Zakonom provodi sportska inspekcija."


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici