Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nakon petosatne elektronske sjednice raspušten gradski SDP!

06.02.2021.

19:05

Autor: Boris Bogić

Borna Filić/PIXSELL

Borna Filić/PIXSELL

Foto: - / -

Glavni odbor SDP-a raspustio je tijela zagrebačkog SDP-a te je iz stranke isključio bivšeg saborskog zastupnika i gradonačelnika Vukovara Željka Sabu jer, kako je rečeno, "SDP želi izaći čist na lokalne izbore".

- Današnje odluke Glavnog odbora su bile nužne. Raspušteno je vodstvo SDP-a Grada Zagreba, organizacije za koju znamo da nije funkcionirala i da je u jednoj dobroj mjeri bila ogrezla u klijentelizam i oportunizam. Danas je GO tome rekao dosta. Ovu odluku nismo donijeli kako bi rušili nego kako bi gradili novi i bolji SDP s kojim možemo čista obraza i otvorenog srca izaći pred građanke i građane Grada Zagreba i ponuditi im bolja rješenja za njihov grad - pojasnio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin nakon sjednice.

Pred nama su izuzetno važni lokalni izbori u Zagrebu, istaknuo je, gdje nakon 20 godina vladavini Milana Bandića treba reći dosta, gdje klijentelizmu, korupciji, nepotizmu treba reći dosta, istaknuo je Grbin.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.