Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nakon pisma ravnatelja postignut dogovor između Grada i OŠ Brezovica

09.11.2017.

18:41

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što smo jučer u našem programu objavili da je ravnatelj Osnovne škole Brezovica roditeljima uputio pismo s popisom potrebnog inventara koji se ne može financirati iz gradskog proračuna, gradonačelnik Bandić je - kako je najavio u emisiji Zagrebi po Zagrebu- posjetio školu.

Gradonačelnik je bez komentara nakon kratkog sastanka s ravnateljem otišao iz Brezovice, a objašnjenje o tome zašto je ravnatelj pisao roditeljima tražeći nešto što bi trebao omogućiti gradski proračun prepustio je pročelniku za obrazovanje, Ivici Lovriću koji je ipak izbjegao govoriti o spornom pismu, Malo smo razmijenili iskustva i mišljenje vezano o funkcioniranju škole i zaključili da ova škola sasvim normalno i kvalitetno funkcionira. A o pismu i o tome kako je do toga došlo reći će gospodin ravnatelj.

Lovrić je umjesto toga rekao da se radi o jednoj od najvećih zagrebačkih škola u kojoj ništa ne nedostaje. Mogli smo to provjeriti u školskim zahodima u kojima ponegdje nedostaju wc daske, potrebiti inventar o kojem je pisao ravnatelj među kojim se nalaze i vodokotlići, projektori i strunjače.

Ovdje je bitna stvar koju moram napomenuti jer je jučer krenula ta priča koja je doista krenula iz nekakvih zločestih namjera i žao mi je što se to dogodilo: Nije ravnatelj od roditelja tražio apsolutno ništa!, istaknuo je ravnatelj škole, Ivan Kostenjak.

No Kostenjak je sam napisao roditeljima da za neke osnovne potrebe ne može računati na novac iz gradskog proračuna, Nastao je jedan zastoj u rujnu, čini mi se. Ne znam zašto se to dogodilo. Oko dva mjeseca nije išla redovita isplata. Roditelji su na konstituirajućoj sjednici Vjeća roditelja u rujnu ponudili pomoć i rekli u tom trenutku: "Ravnatelju, što vam treba od ovih običnih, malih stvari, a što mi kao roditelji možemo pomoći?", navodi ravnatelj.

Ipak i iz Grada i iz škole spuštaju loptu na zemlju i tvrde da školi u Brezovici ni u budućnosti neće ništa nedostajati jer su rasčistili sve stvari. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.