Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nakon pljačke pekare pobjegli s ukradenim automobilom

13.11.2015.

14:15

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvojica mladića osumnjičena su da su u Zagrebu u manje od tri mjeseca izveli više provala te da su u jednom slučaju provale zajedno s kasom s novcem ukrali i ključeve automobila s kojim su pobjegli. Mladići su svojim kriminalnim aktivnostima napravili štetu veću od 320 tisuća kuna.

Nakon što su u noći na četvrtak provalili u pekaru u Ilici, uputili su se ukradenim hyundaiem prema Zaprešiću, gdje su na poljskom putu razbili kasu i izvadili novac. No, policajci su ih nakon ponoći uočili u ukradenom vozilu u ulici Miška Šestanje u Zaprešiću, nakon čega su ih priveli na obradu. 

Kriminalistički istražitelji također sumnjaju da su oni na zagrebačkom području provalili u pekarnicu, vikendicu, auto salon i teniski klub, odakle su otuđili novac, alkoholna pića i odjevne predmete, te da su pokušali provaliti u obrazovnu ustanovu u Zagorskoj ulici.

Iz teniskog kluba pokušali su navodno ukrasti dva automobila, ali su ih pritom oštetili pa su odustali od tog plana. Stariji provalnik je osumnjičen i da je krajem ožujka provalio u trgovinu iz koje je ukrao hranu. Mlađeg se pak tereti da je s trećim, 20-godišnjim osumnjičenikom krajem rujna na Trgu kralja Tomislava 21 godišnjaku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.