Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nakon što je odobrio postavljanje boksa, isti Gradski ured sada ga želi ukloniti

13.01.2023.

14:18

Autor: Radio Sljeme

Boks za spremnike

Boks za spremnike

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Prilično zbunjujuća situacija za stanare triju ulaza u Ulici Divka Budaka na Peščenici. Više od pola godine prikupljali su brojne dozvole kako bi postavili boks za otpad, kao što je to Grad i naložio. Nakon što je boks konačno postavljen, iz Gradskog ureda za komunalne poslove koji je postavljanje boksa odobrio, stigao je dopis o njegovu uklanjanju.


Na temelju žalbe, komunalno redarstvo izašlo je na teren. Nakon toga, zatražili su od predstavnika zgrade dokumentaciju kako bi se utvrdilo je li boks postavljen propisno. Apsurd je što tu istu dokumentaciju već imaju u sklopu istog ureda, rekla je predstavnica suvlasnika zgrade Divka Budaka 7, 8 i 9 Dubravka Hren.


- Ja sam kasnije saznala da se jedan vlasnik garaže žalio na to, da neće postavljanje boksa pored svoje garaže. U pozivu nije bilo nikakvo objašnjenje da se radi o žalbi, već samo prikupljanje dokumentacije radi uklanjanja boksa - dodala je Hren.


A prikupljanje dokumentacije i samo postavljanje boksa bio je toliko spor proces i pravo mučenje, opisuje predstavnica suvlasnika. I to boksa koji je stajao ni manje ni više nego 32 tisuće kuna. Također, projektni ured koji je radio boksove nije predvidio cilindre posebno za stanare i za Čistoću.


- Mi smo dobili prvi cilindar gdje mi itko u Zagrebu nije mogao izraditi ključeve, pa je onda bio problem, zovite izvođača radova, on je kontaktirao proizvođača cilindra. Dok su se oni dogovorili za zamjenu ključa, prošlo je 10, 15 dana. Kad smo zamijenili te ključeve, onda je ustanovljeno da Čistoća ne prihvaća njihov cilindar, pa smo kontaktirali Čistoću. Čistoća je zamijenila svoj cilindar. Nakon odlaska Čistoće, njihov cilindar je blokirao naš cilindar. Zvala sam i izvođača ključeva, onda su oni rekli nisu krivi, zovite proizvođača, blokirala brava, njih sam zvala, oni vele ne, ne, nije naša greška, zovite Čistoću, da bi me nakon toga oni zvali da se dogovore s Čistoćom. Čistoća je došla, zamijenila je taj cilindar - pojašnjava sugovornica.


I za kraj, još jedan apsurd. Naime, jedino je ova zgrada u cijelom kvartu dobila dozvolu za postavljanje boksa, unatoč mnoštvu poslanih zahtjeva. I pitanje je hoće li tamo i ostati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.