Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uhićen mladić koji je s oštrim predmetom upao u Klasičnu gimnaziju

06.03.2023.

16:01

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

S nožem u školu

S nožem u školu

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Uhićen je mladić koji je s oštrim predmetom upao u Klasičnu gimnaziju, izvijestili su iz zagrebačke policije. Policija je pronašla mladića tri sata nakon nemilog događaja i uhitila na području Medveščaka te ga privela u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. 


Iz PUZ-a su izvijestili i da su informacije i saznanja koje su prikupili o samom događaju, rezultirali ciljanom potragom za mladićem starosti 18 godina. Ravnateljica Klasične gimnazije u Zagrebu Zdravka Matinić-Jerčić nakon kriznog događaja rekla je da je mladić došao u Klasičnu gimnaziju i prijetio hladnim oružjem jednom učeniku, ali da su sabranom reakcijom profesorice i učenika spriječene veće posljedice i nitko nije ozlijeđen. 


Rekla je i da je bilo "dosta traumatično". Prijetnja se dogodila oko 13,45 sati i ravnateljica je, neposredno nakon toga, na stepenicama unutar škole srela osobu koja je prijetila i ispratila je do izlaza. -Tada nije imao ništa u rukama-, kazala je i dodala da je mladić izgledao ljuto i rastrojeno te da nije učenik Klasične gimnazije.


Napomenula je i da je kolegica u razredu reagirala sabrano te da je situacija brzo dovedena do toga da je ipak napustio učionicu.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.