Hrvatski radio

Radio Sljeme

Napad u studentskom domu ne dovodi se u vezu s navijačkim nasiljem

06.12.2021.

12:00

Autor: Mario Mihaljević

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

Zagrebačka policija izvijestila je u ponedjeljak da u nedjelju oko 22 sata, dva sata nakon utakmice između Dinama i Hajduka odigrane na Maksimiru, fizički napadnut 20-godišnjak u krugu studentskog doma u Jarunskoj ulici, ali se događaj zasad ne dovodi u vezu s navijačkim nasiljem.

Policija je precizirala da su najvjerojatnije dvije osobe fizički napale 20-godišnjaka, koji je lakše ozlijeđen, te da se do sada, prikupljenim saznanjima kroz kriminalističko istraživanje i obavljenim razgovorom s napadnutim mladićem, događaj ne može nedvojbeno dovesti s odigravanjem utakmice kao niti s određenom navijačkom skupinom.


PU zagrebačka (PUZ) napominje da nije bilo nasilnog ulaska većeg broja osoba u studentski paviljon jer su policijski službenici preventivno bili prisutni u blizini i ranije te su pratili sva događanja. Policija je izvijestila da su ranije istog dana, oko 15 sati na Kennedyevom trgu, postupali prema 36-godišnjaku zbog neovlaštene uporabe pirotehničkog sredstva, kojom prilikom je nekoliko maskiranih muškaraca fizički napalo 36-godišnjaka i policajce. Uz to, maskirani muškarci oštetili su službeno policijsko vozilo i potom pobjegli.


Liječnička pomoć ozlijeđenima pružena je u KBC-u Zagreb gdje je utvrđeno da je jedan policajac lakše ozlijeđen dok je 36-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede. Policija dodaje da je kriminalističko istraživanje u tijeku radi prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja o događaju.


PUZ dodaje da su policajci sigurnosnim pregledom stadiona prije odigravanja utakmice pronašli skrivenih 197 komada baklji te kako su prije, za vrijeme i nakon utakmice, zbog prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima priveli 14 navijača u starosti između 19 i 36 godina i jednog maloljetnika. Jedna osoba privedena je zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, navodi PUZ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.