Hrvatski radio

Radio Sljeme

Naplatu parkiranja na području cijelog Grada Zagreba SDP neće podržati

26.02.2020.

12:14

Autor: Čarles Gržinić

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

Gradski zastupnik SDP Matej Mišić na danas održanoj konferenciji za novinare u staroj Gradskoj vijećnici komentirao je najavu gradonačelnika Milana Bandića da se priprema uvođenje naplate parkiranja na području cijeloga Grada Zagreba.

Gradonačelnik Milan Bandić večeras će  predsjednike Vijeća gradskih četvrti i Vijeća mjesnih odbora ponovno pokušati uvjeriti da je nužno uvođenje naplate parkiranja na području cijeloga Grada Zagreba. Ova već prokušana, smatra Mišić, politička igra gradonačelnika osim što zanemaruje stavove i želje predstavnika mjesne samouprave, za cilj ima osigurati sredstva koja teško da mogu zakrpati milijardu kuna tešku rupu u proračunu gradske uprave. Iz tog razloga, nastavio je gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić

-Svaka odluka koja je vezana uz parking ne smije dolaziti isključivo iz ureda gradonačelnika Milana Bandića. Ona bi se trebala donositi isključivo kroz suradnju s Vijećima gradskih četvrti i Vijeća mjesnih odbora koji najbolje znaju što njihovoj zajednici treba. SDP stoga neće i ne može prihvatiti priču gradonačelnika o građanima 1, 2 i 3 reda nego isključivo želi prihvatiti samo one odluke koje su stvarno na dobrobit građana grada Zagreba-

 

Ako se i dogodi nova naplata parkiranja koja donosi 33 000 novih naplatnih jedinica, tko će to servisirati pita se Matej Mišić. Kako je sadašnjih 200 kontrolora parkinga očito premalo, jasno je, zaključio je gradski zastupnik SDP-a da će se novim haračem prevelika Gradska uprava i Zagrebački holding novim zapošljavanjima povećati za barem 1000 novih kontrolora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.