Hrvatski radio

Radio Sljeme

Napokon kreće obnova zgrade Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije!

01.04.2022.

12:14

Autor: Radio Sljeme

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora

Foto: Josip Regović / PIXSELL

 Potpisan je ugovor o početku građevinskih radova na cjelovitoj obnovi te institucije u vrijednosti od 50 milijuna kuna.

Osim Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije u zgradi su radili i Institut društvenih znanosti "Ivo Pilar" te Geografski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Radovi na obnovi teško oštećene zgrade bi trebali biti gotovi za godinu dana, a kako su pripreme za obnovu tekle, rekao nam je dekan fakulteta, Ante Jukić:


- Već u sedmom mjesecu  prošle godine potpisali smo projekte obnove na račun fonda solidarnosti i danas potpisujemo ugovor za radove, izrada projektne dokumentacije završila je tijekom 11. mjeseca  i sada krećemo s radovima gradnje, ustvrdio je Jukić.


A u ime Ministarstva graditeljstva na potpisivanju ugovora bio je ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj, Bojan Linardić koji je, između ostalog, rekao kako su zaprimili 568 projektnih prijedloga za obnovu zgrada u Zagrebu te je ugovoreno 395 ugovora u vrijednosti od 8,4 milijarde kuna.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici