Hrvatski radio

Radio Sljeme

Napunjene i čizmice djece hrvatskih branitelja

06.12.2017.

18:45

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom blagdana svetog Nikole poklone su dobila djeca hrvatskih branitelja našega grada. Riječ je o tradicionalnoj akciji Gradskog ureda za branitelje koji su i ove godine darovali djecu branitelja čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja

Pune poklona bile su čizmice djece hrvatskih branitelja. Uz poneku igračku i slatkiš  djeca su pogledala i prigodnu predstavu " Neobično Nikolinje". Djeca su otkrila što su dobila i kako im se svidjela predstava o njihovom omiljenom svecu. Dok su neki dobili slatkiše, drugi su dobili društvene igre, a najviše im se svidio krampus koji pleše balet, zaključili su. 

Na dodjeli poklona bio je i Miodrag Demo iz Gradskog ureda za branitelje. On nije bio istog raspoloženja kao i djeca istaknuvši kako je tužan što su takve prilike u državi da se ovo mora raditi. Bio bih sretan da ne moramo ovu prigodu raditi, ali nažalost takvo je stanje. Ovo njima jako puno znači, a nama možda još i više, dodao je. 

Bez obzira na slabije imovinsko stanje njihovih roditelja bilo je lijepo vidjeti nasmiješene one najmlađe kojima sveti Nikola inače vjerojatno ne bi ostavio nešto u čizmici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.