Hrvatski radio

Radio Sljeme

Naši studenti najbolji u medijskom pravu

20.12.2013.

14:35

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta osvojili su prvo mjesto na regionalnom natjecanju iz medijskog prava u Beogradu i tako obranili titulu najboljih u regiji.

Na natjecanju Price Media Law Moot Court Competition, u organizaciji Sveučilišta Oxford i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, od 13. do 15. prosinca sudjelovale su ekipe iz jugoistočne Europe, ukupno 40 natjecatelja i trenera, a zagrebačka ekipa u finalu je pobijedila ekipu Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu. Na natjecanju je sudjelovalo preko 30 sudaca, stručnjaka za medijsko pravo, iz devet zemalja regije.  

Zahvaljujući uspjehu na regionalnoj razini, studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta kvalificirali su se za međunarodno natjecanje u medijskom pravu koje će se održati od 1. do 4. travnja 2014. u Oxfordu. Riječ je o natjecanju na kojem je prošle godine sudjelovalo preko 80 sveučilišta iz više od 30 zemalja sa šest kontinenata. Uz studente iz Zagreba i Niša, na međunarodno natjecanje u Oxfordu plasirala se i ekipa studenata sa Sveučilišta Aristotle iz Soluna u Grčkoj.  

Ekipu Pravnog fakulteta u Zagrebu činili su studenti Morana Perušić, Teodora Skelin, Ana Vitauš, Dario Ćorić i Hrvoje Škalić, a u finalu je pobijedila simulirajući ulogu tužitelja pred sudačkim vijećem sastavljenim od uglednih pravnika i stručnjaka iz medijskog prava.
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.