Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:07 / 04.10.2016.

Autor: Mario Mihaljević

Nastavak pilot projekta "Slopey"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji prve turističke agencije specijalizirane za osobe s invaliditetom TravAbled, u Jurišičevoj ulici nastavljen je pilot projekt "Slopey". Riječ je o postavljanju prijenosnih kosina koje osobama s invaliditetom omogućuje ulazak u nedostupne objekte.

U Jurišičevoj ulici danas su postavljene 22 živopisne prijenosne kosine koje će osobama s invaliditetom i svim osobama otežane pokretljivosti omogućiti ulazak u dosad nedostupne ugostiteljske objekte s jednom ili dvije stepenice. 

Nastavak je to prošlogodišnjeg projekta kada su i u Tkalčićevoj ulici također postavljene navedene kosine."Slopey" neće ostati samo pilot projekt, ovu praksu moramo prenijeti u cijelu turističku zonu grada, rekao je gradonačelnik Milan Bandić koji je uz turističku zajednicu pokrovitelj projekta. 

S Udrugom ugostitelja ćemo se sastati za tjedan dana i pokušati dogovoriti da se ovaj projekt proširi i na druge dijelove grada, a sve kako bi grad postao gradom jednakih mogućnosti za sve.

Cijena jedne prijenosne kosine kreće se od 500 do 1000 kuna.

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.