Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nastavak projekta "Petica- igrom do zdravlja"

08.11.2017.

15:15

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom svjetskog dana Dijabetesa, Centar za zdravlje mladih u Heinzelovoj 62a organizira edukativni program pod nazivom "Pet u jedan" za školarce ali i njihove roditelje , kako bi se upozorili na opasnost od prekomjerne tjelesne težine.

PETICA-igrom do zdravlja je javnozdravstveni program čiji cilj je prevencija pretilosti što povećava rizik od razvoja različitih kroničnih bolesti time i dijabetesa tipa 2 kako u odraslih tako i u djece.

Ovaj program se provodi u 13 zagrebačkih osnovnih škola za učenike 2-4 razreda a  uključuje više od 3000 djece i roditelja. 

" Zašto pet u jedan? zato što upravo u centru će roditelji i djeca imati mogućnost savjetovati se sa nutricionistima, kineziolozima, ujedno odraditi antropometrijska mjerenja. bit će edukativna petica radionica za djecu i ujedno će moći sudjelovati na kuharskoj radionici sa pobjednikom Masterchefa Šimim Sušićem."    Rekla je voditeljica projekta Magistra nutricionizma Sara Kobal.

Sve aktivnosti su organizirane od strane programa PETICA-igrom do zdravlja Hrvatskog liječničkog zbora u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.