Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nastavljeni radovi na Jadranskom mostu

16.01.2023.

13:38

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Radovi na Jadranskom mostu

Radovi na Jadranskom mostu

Foto: Josip Regovic / Pixsell

Nastavlja se obnova Jadranskog mosta, a to znači da je ponovno na snazi privremena regulacija prometa. Vrijednost radova je oko 4,5 milijuna eura, a trećina tog iznosa sufinancira se iz europskog Fonda solidarnosti.Nakon što je tijekom vikenda postavljena privremena regulacija prometa jutros su nastavljeni radovi na Jadranskom mostu. Sanira se južni vijadukt.


- Težište radova stavljeno je na ojačanje armirano-betonske konstrukcije, zamjenu hidroizolacije, popravak asfaslta, na popravak opreme i zamjenu odvodnje mosta. Zatekli smo dosta loše stanje mosta i da smo čekali još nekoliko godina pitanje je na što bi naišli, detalje je otkrio izvođač radova Tomislav Trlaja.


Za vrijeme radova promet se odvija po istočnom kolniku Jadranskoga mosta uz zabranu prometovanja za teretna vozila, s izuzetkom javnog prijevoza.


- Privremena regulacija prometa će biti istovjetna onoj u prvoj fazi. Promet će se odvijati dvosmjerno, s dvije prometne trake u svakom smjeru, rekao nam je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika za ceste.


Planirano trajanje radova je do travnja, a nakon sanacije južnog pristupnog vijadukta trebali bi početi radovi na glavnom rasponu mosta.


- Gdje će biti izvedena cjelovita konstrukcijska obnova mosta. Radovi će se izvoditi u dvije faze, a ukupna vrijednost projekta je 60 milijuna kuna, kaže glavni inženjer gradilišta, Tomislav Elpeza.


Radovi na glavnom rasponu trajat će oko 12 mjeseci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici