Hrvatski radio

Radio Sljeme

Natječaj za nove članove Uprave Holdinga - uskoro

16.06.2015.

18:25

Autor: Jelena Römer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će natječaj za nove članove Uprave Zagrebačkog holdinga biti raspisan vrlo brzo, a da se u odabiru kandidata neće služiti uslugama tzv. "head hunting" agencija, koje se bave pronalaskom zaposlenika za klijente.

Nikada se neću služiti uslugama takvih agencija, nema potrebe, čut će se još o tom agencijskom savjetovanju puno toga, odgovorio je Bandić novinarima, ustvrdivši da je poteze prilikom smjene Uprave Holdinga povukao odgovorno. Na primjedbu da će smjene članova Uprave Zagrepčane stajati 2,7 milijuna kuna, koliko će im trebati isplatiti za otpremnine po ugovorima, Bandić je odgovorio da treba pročitati razloge zašto su smijenjeni i da je nakon toga pitanje deplasirano.

Nije želio obrazlagati "sedam grijeha" za koje ih je optužio kazavši da ima pametnijeg i prečeg posla kao zagrebački gradonačelnik. Nije želio komentirati ni izjave dojučerašnjeg predsjednika Uprave Dejana Fička koji je ustvrdio da je to politička smjena. 

Na pitanje nije li smjena svojevrsni obračun s bivšom suradnicom i zamjenicom Sandrom Švaljek, Bandić je novinarima odgovorio da ga neće "navući" na tu vrstu razgovora

Na novinarske upite gradonačelnik Bandić odgovarao je nakon otvaranja dnevne bolnice za oboljele od demencija u Psihijatrijskoj bolnici "Sveti Ivan" u Jankomiru. 

Skupština trgovačkog društva Zagrebački holding koju čine gradonačelnik Bandić, njegova zamjenica Vesna Kusin i pročelnik za finacije Grada Zagreba Slavko Kojić razriješila je jučer predsjednika Uprave Dejana Fička te članove Denisa Nikolu Kulišića, Krešimira Kvaternika i Mariju Cvrlje. Ana Stojić Deban, dosadašnja predstojnica Ureda uprave Zagrebačkog holdinga imenovana je novom predsjednicom Uprave društva koja će tu funkciju obnašati do imenovanja nove Uprave društva. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.