Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ne Istanbulskoj konvenciji sutra će u Zagrebu reći građani i udruge

23.03.2018.

11:32

Autor: Čarles Gržinić

Hrvoje Jelavic/PIXSE

Hrvoje Jelavic/PIXSE

Foto: - / -

Građanska inicijativa Hrvatska protiv Instambulske konvencije danas je održala konferenciju za novinare na kojoj su se još jednom ponovili razlozi za sutrašnji prosvjed i odlazak na trg Sv. Marka. Sutrašnji prosvjed ne organiziraju političari i političke stranke već obični građani.


. Bez obzira na to što je vlada potvrdila potpisivanje konvencije postoje nedoumice koje prema mišljenju Gorana Plečaša iz Kluba tajlanskog boksa Nikola Šubić Zrinski još uvijek nisu dobile odgovore.

Ono što najviše mući nezadovoljne novinarima je pokušala objasniti Marija Petričević. " Mi govorimo o zaštiti žena od nasilja a usput se želi provuči i rodna ideologija što mi ne prihvaćamo i to želimo kao obični građani jasno poručiti."

Subotnji festival demokracije koji će trajati sat vremena , na Trgu žrtava fašizma počinje u 11 sati. Prosvjedna kolona zaustaviti će se na Trgu Sv. Marka gdje se prema očekivanjima organizatora koji danas nisu htjeli ispred novinara očekuje više tisuća nezadovoljnih žitelja našega grada i onih koji će s organiziranim autobusima sutra u njega doći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.