Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ne promjenama GUP-a prije javne rasprave

03.07.2019.

13:25

Autor: Mario Mihaljević

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Hrvatski suverenisti protive se donošenju konačnog prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana. Od gradonačelnika Bandića traže kvalitetnu i sveobuhvatnu raspravu o GUP-u koja bi, kako su istaknuli, trebala trajati 30 dana.

Hrvatski suverenisti uputili su apel gradonačelniku Milanu Bandiću i skupštinskim zastupnicima da odgode donošenje odluke o GUP-u za jesen, jer smatraju da o tako važnom pitanju za grad nije provedena kvalitetna javna rasprava.

-Bojimo se da gradonačelnik svojim postupcima udovoljava privatnim interesima građevinskih lobija i interesnih skupina, a na štetu građana Zagreba-, rekao je uime suverenista, vijećnik u gradskoj četvrti Trnje Pero Kovačević.

Kada je GUP u pitanju, Kovačević ističe da bi gradonačelnik Bandić mogao dobiti potporu gradskog HDZ-a, a sve zbog, kako kaže, "političkog mira u kući" na razini vladajuće koalicije. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.