Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ne propustite koncert Mladi za mlade

01.02.2023.

12:28

Autor: Nevena Saraga

Magdalena Rogić, Roko Matijević, Jana Pelikan, Darija Auguštan

Magdalena Rogić, Roko Matijević, Jana Pelikan, Darija Auguštan

Foto: arhiv glazbenika / HGM

U Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u srijedu, 1. veljače, u 20 sati nastupit će laureati natjecanja Lions Grand Prix violinistice Magdalena Rogić i Jana Pelikan, pijanist Roko Matijević i sopranistica Darija Auguštan.

Hrvatska glazbena mladež komornim ciklusom Mladi za mlade objedinjuje dva temeljna razloga svog postojanja: promociju mladih glazbenika i odgoj mlade publike. To su posebni i među poklonicima glazbe prepoznatljivi koncerti na kojima se mladima predstavljaju izvođači njihove generacije, a glazbenicima se pruža priliku da muziciraju i stvaraju svoju publiku.- Misija Hrvatske glazbene mladeži je približiti kulturu i umjetničko stvaralaštvo mladim ljudima, a poseban naglasak u našem djelovanju je glazba. Iznimno smo ponosni na ciklus Mladi za mlade kojeg već gotovo tri desetljeća organiziramo u suradnji s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu, a posljednjih godina uz podršku mnogih glazbenih škola i natjecanja, Glazbene mladeži Splita i Lions kluba Kontesa Nera. Stotine glazbenika muziciralo je tijekom tog razdoblja, a desetine tisuća mladih ljudi slušalo je njihove izvedbe, kaže glavna tajnica HGM-a Dubravka Dujmović Kušan.HGM priprema i jedinstveni edukativni glazbeno-scenski događaj za mladu publiku koji će se održati 13. veljače 2023. u Velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. Projekt Priče o glazbenim igračkama - Glazbene igračke kao tradicijski instrumenti kroz ples i pjesmu organizira se u suradnji s Etnografskim muzejom, voditelj programa je Tomislav Habulin, a nastupaju Studentsko kulturno umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić i Dječji folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.