Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Nećemo prihvatiti proračun Zagreba za 2018."

29.11.2017.

13:00

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na danas održanoj novinskoj konferenciji u Gradskoj skupštini predstavnici Kluba gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika naglasili su da na sutrašnjoj, 6. sjednici Gradske skupštine neće prihvatiti gradonačelnikov prijedlog proračuna.

"Riječ je opet o popisu lijepih želja gradonačelnika Milan Bandića!" Naglasila je Anka Mrak Taritaš iz stranke Građansko-liberalni savez (GLAS). 

Ništa od razvojnih projekata, o brizi za mlade i umirovljenike, a projekti koji se već godinama stalno spominju kao što je tramvajska pruga od Kvaternikovog trga do zračne luke ili Velesajma, odgađaju se iz godine u godinu, ustvrdila je Anka Mrak Taritaš. 

Predsjednica zagrebačke organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Davorka Vukadin Samardžić izjavila je da su njima sporne tri stavke u novom proračunu a to su: kapitalna ulagnja, ZET i novčana naknada umirovljenicima koji imaju niske mirovine, a GLAS-ova Sonja König smatra da su mladi, prijedlogom novog gradskog proračuna opet zakinuti dok se ispunjavaju želje pojedinih "krugova" oko gradonačelnika.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.