Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Nećemo sudjelovati u političkoj trgovini HDZ-a"

14.12.2017.

15:30

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Zagrebačke Županije Stjepan Kožić i predsjednik županijske Skupštine Mihael Zmajlović, komentirali su situaciju u skupštini gdje HDZ tvrdi da ima većinu. Navode da se radi o "političkoj trgovini", sve na prevaru birača koji su u svibnju dali glas njihovoj kolaliciji.

"Nećemo sudjelovati u licitacijama i trgovini koju je pokrenuo HDZ u borbi za kontrolu Skupštine" istaknuli su Kožić i Zmajlović. Naime, prije dva tjedna su iz HDZ-a poručili da imaju većinu u županijskoj skupštini, na što je Kožić odvratio da se radi o "političkoj trgovini" u kojoj HDZ-ovce zanima samo većina u skupštini.

Gospodo iz HDZ-a, možda imate većinu u Županijskoj skupštini koju ste stekli na nelegitiman način, ali vlast u Zagrebačkoj županiji nemate. Kada netko stalno govori: "Imamo vlast", onda to znači da ga vlast jedino i interesira, a ne odgovornost prema građanima. Građani, kao što su i do sada, očekuju i dalje razvoj i rast, a ne stagnaciju, rekao je Kožić.

Iz HDZ-a traže smjenu Mihaela Zmajlovića, koji je ironično naveo da se radi o hibridnom ratu, HDZ je od lipnja ove godine, kada smo ih pobijedili na izborima, pokrenuo hibridni rat, kako to i sami vole reći. Ako hibridni rat nije bespoštedno otimanje vijećnika s lijeve koalicijske liste sve s ciljem mijenjanja iskazane volje birača onda ne znam što je.

"Bespoštedno otimanje vijećnika", tvrdi Zmajlović je prelazak HSS-ove vijećnice Jasminke Mataušić i dvoje vijećnika HNS-a u HDZ-ovu koaliciju, Ja neću licitirati, niti davati ikakve ponude. Znam da sam im meta i da neće stati dok ne kupe većinu za moje rušenje. No iskreno se nadam kako u utorak ipak neće doći do prevare birača, naveo je Zmajlović.

Kako će se raspetljati zvrzlama u županijskoj skupštini trebalo bi biti poznato u utorak na sjednici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.