Hrvatski radio

Radio Sljeme

Neispravni pothodnici u Novom Zagrebu ugrožavaju građane

18.10.2018.

13:00

Autor: Mario Mihaljević

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić u Staroj gradskoj vijećnici održao je konferenciju za novinare "Koliko ljudi mora još stradati da bi se riješio problem pothodnika u Novom Zagrebu." Naime rampe u pothodnicima koje su prije nekoliko godina postavljene, nisu u funkciji.

Prije nekoliko godina postavljene ugrađene rampe u novozagrebačkim pothodnicima više nisu u funkciji.

Građani su zato prisiljeni pretrčavati Aveniju Dubrovnik, a posljednja nesreća u kojoj je stradala starija osoba poziva na uzbunu, upozorava gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić

U cijelom potezu od Avenue Malla do HG spota što je više od dva kilometra, osobe starije životne dobi, osobe sa invaliditetom, majke sa malom djecom i trudnice nemaju način kako mogu preći cestu.

A upravo su na ovoj ruti, dodaje Mišić, važne institucije koje građani Novog Zagreba svaki dan pohode. Pozvao je gradonačelnika Bandića da se pothodnici što prije osposobe za uporabu.

Obzirom da se na tim lokacijama nalaze određene institucije i lokacije koje su u svakodnevnoj upotrebi, nužno je da  osobe koje su slabo pokretne, mogu doći do druge strane ceste.

Mišić napominje da je o ovoj temi govorio na aktualnom satu Skupštinske sjednice održane u lipnju, ali da vladajućima ovaj problem nije bio važan.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.