Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:16 / 08.11.2019.

Autor: Magdalena Pongrac

Nek' si ih poždere! - Bandić poručio Peteku na optužbu o korištenju 4 stana

Dalibor Urukalović; Davor Puklavec - PIXSELL

Dalibor Urukalović; Davor Puklavec - PIXSELL

Foto: - / -

Oporbeni gradski zastupnik Renato Petek ponovno je predložio gradonačelniku Milanu Bandiću da četiri stana u Zagrebu, kojima prema spisima sa suda raspolaže na raznim lokacijama, dodijeli u portfelj Grada Zagreba. Gradonačelnikova rekacija bila je burna te je Peteku poručio da mu stanove poklanja.

Baš kao i na zadnjem aktualnom satu u Gradskoj skupštini, zastupnik Petek i danas gradonačelnika Bandića prozvao zbog raspolaganja s 4 stana u Zagrebu koji ne glase na njegovo ime. Istaknuo je i da se u sudskim spisima USKOK-a u aferi Agram navodi da gradonačelnik Bandić "koristi i raspolaže s više stanova", a utvrđeno je i da su dva stana u vlasništvu tvrtke Geoprojekt, koja je povezana sa Zagrebgradnjom - S te dvije tvrtke Grad je mijenjao zemljišta i to su bile vrijednosti od više stotina milijuna kuna, a na tim novim parcelama te su tvrtke izgradile zgrade. USKOK je pronašao sveukupno četiri stana, na Vrbanima, Krugama odnosno Trnju, treći je u Gračanima, a jedan pripada gradonačelnikovom bratu i nalazi se kao dio tog penthousea, gdje USKOK tvrdi da su ti stanovi spojeni u Bužanovoj ulici.

Gradonačelnik Bandić na Petekove je optužbe burno reagirao - Nek' ih uzme sebi! Znate li vi onu pjesmu Zvonka Špišića o biciklu? "Požderi si ga", kaže, "uzmi si ga i požderi si ga!" A Renato Petek nek' uzme moje stanove, ta tri koja imam, evo, ja mu ih poklanjam! 

Peteka Bandićev odgovor nije iznenadio - To je još jedna njegova neprimjerena izjava koju nemam potrebu komentirati, a prema njegovoj reakciji očito je da ga smeta istina. Nemam potrebu davati ocjenu njegovih istupa i onoga što govori, jer za njega je gotovo, njega ne možemo promijeniti, no možemo se pobrinuti za grad Zagreb na način da se smijeni gradonačelnika Bandića!

Zbog Petekovog istaživanja o Bandićevom stambenom portfelju, gradonačelnik je najavio privatnu tužbu, a kakav će biti epilog ove priče, tek ostaje za vidjeti.

Bandić poručuje Peteku - Nek' si ih poždere!

Petek o Bandićevoj reakciji

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.