Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:30 / 08.03.2017.

Autor: Anita Dekanić

Nema kazne za one kojima se dogodi prvi put!

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Bandić najavio je nekažnjavanje u ZET-ovim vozilima - ako vam je prvi put bez karte, nove izdatke za tunel Grič, novu lokaciju za crkvu na Savici te eventualno zapošljavanje Svetimira Marića u Holdingu.

Ako ste prvi put uhvaćeni bez karte u ZET-ovim vozilima, ako ste pogrešno parkirali ili čak zauzeli mjesto rezervirano za osobe s invaliditetom, bit će vam oprošteno! U slučaju da vam ipak kontrolor naplati kaznu, postupak je jednostavan - žalite se!

A priča o uređenju tunela Grič dobila je novu dimenziju. Naime, prema procjenama vještaka Grad treba platiti nešto više od 3 i pol milijuna kuna naknade za ometanje posjeda stanarima čije se kuće nalaze kod ulaza s Radićeve. Riječ je o jednokratnoj naknadi koja će stanarima biti isplaćena u mjesečnim ratama. Je li tunel vrijedan tih novaca?

Staviti tunel u funkciju bez izlaza na Radićevu je propala stvar. To će se već vratiti kada se budemo skijali kroz tunel od Kamenitih vrata, Radićevom ulicom na Jelačić plac.

Prošli tjedan je gradonačelnik Bandić izjavio kako je on zaslužan za promjenu lokacije za izgradnju crkve na Savici. No to nije tako, već je odgovorno Ministarstvo odbilo lokacijsku dozvolu i to iz nekoliko razloga. Je li nas gradonačelnik namjerno obmanuo?

Ne, ja nisam za to znao. Govorio sam da u parku ima mjesta i za crkvu i za park. Ja sam tu priču završio: sačuvan je park ljudima, dobit ćemo crkvu i napravit ćemo još veći park ljudima između crkve i zgrade koja je na južnom potezu, poručio je.

Nakon što je Svetimir Marić, brat ministra državne imovine Gorana Marića, dao ostavku sa mjesta člana Uprave Tehničkih servisa željezničkih vozila, gradonačelnik mu je javno ponudio posao na njegovom nekadašnjem radnom mjestu, u Zagrebačkom holdingu. Zapošljavanje bez reda i natječaja, je li to način na koji stvari funkcioniraju u Holdingu?

Za vrhunske stručnjake u Holdingu uvijek ima mjesta, bez obzira kako se tko zove. Radi se o čovjeku koji ima zavidnu karijeru, i u ZET-u i u integriranom prometu bi nam ljudi tog profila dobro došli. 

Na prijedlog o produženju rute tramvaja broj 5 od Maksimira do Dubrave i ruta 7 i 12 od Dubrave do Dupca, gradonačelnik je obećao da će više informacija imati do iduće emisije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.