Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nema nikakvih kašnjenja u plaćanju od strane Grada prema austrijskom Doppelmayeru

08.02.2022.

12:25

Autor: Radio Sljeme

žičara

žičara

Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

Informacije koje su se pojavile po medijima da postoje nekakva kašnjenja u plaćanju tvrtki Doppelmayer kao nabavljaču opreme za žičaru nisu istinite, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovnoj konferenciji za medije te najavio dodatne radove kako bi rad žičare bio još tiši.

- Očekujemo da ćemo dobiti uporabnu dozvolu po sadašnjim standardima no s obzirom na to da de dio građana žalio na buku mi želimo napraviti dodatne radove kako bi se buka smanjila, rekao je Tomašević.

Zbog toga je raspisana javna nabava prije nekoliko mjeseci kako bi se napravili dodatni radovi na kutnoj postaji kojim bi se smanjila buka u radu žičare, no ta javna nabava je završila s samo jednim ponuđačem koji nije zadovoljio tehničke uvjete. 

- Odlučeno je onda da se ide na potpisivanje aneksa ugovora s Doppelmayerom te će oni odraditi radove na kutnoj postaji u vrijednosti od 1,7 milijuna kuna, ustvrdio je Tomašević.

Osim toga, dodatno će se staviti pijesak u stupove kako bi se dodatno smanjile vibracije i buka tijekom rada žičare.

   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.