Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:10 / 26.02.2021.

Autor: Magdalena Pongrac

Nema zainteresiranih za gradnju na Müllerovom brijegu i zemljištu ciglane

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Koja je budućnost Müllerovog brijega i ciglane na Črnomercu? - pitanje je koje si od rušenja tamošnjih dimnjaka postavljaju brojni građani. Dok neki strahuju da bi ondje mogle niknuti luksuzne vile nauštrb javnih sadržaja, iz Grada tvrde drugačije.

Müllerov brijeg i ciglana na Črnomercu podrazumijevaju izgradnju javnih sadržaja, rekla je u našem programu pročelnica ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanja Jerković. Naime, 2011. je postojao prijedlog projekta za revitalizaciju Müllerova brijega, no nakon što je Gradska skupština od predlagača zatražila detaljni Urbanistički plan uređenja, sve je stalo. Plan nikad nije napravljen, a ta ključna lokacija na zapadnom dijelu grada pala je u zaborav - Što se tiče samih smjernica, u Planu se nalazi mješoviti sadržaj i obradit će se tema okretišta i sav pripadajući javni sadržaj, no do sada nismo zaprimili nijednu inicijativu za pokretanje takvog postupka. Čim zaprimimo zahtjev, krenut ćemo na posao. Jerković je dodala i kako vlasnici ciglane razmišljaju o gradnji javnog sadržaja, a ne isključivo stambenih prostora.

A za sve one koji su u nedoumici oko toga jesu li dimnjaci ciglane zaista morali biti srušeni, sumnje je otklonio glavni projektant uklanjanja dimnjaka Nikola Miletić - Pukotinsko stanje dimnjaka je bilo stvarno narušeno, imali smo pukotinska stanja koja su obavila cijeli dimnjak, imali smo situacije gdje prolaznici šeću ispod dimnjaka, a s dimnjaka su opeke svakodnevno padale, zaista je bio u lošem stanju.

Sanja Jerković o Müllerovom brijegu

Nikola Miletić o uklanjanju dimnjaka ciglane

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.