Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Nemam namjeru sastati se s kandidatima za ravnatelja Srebrnjaka"

27.07.2021.

15:07

Autor: Krešimir Vešnik

Davorin Visnjic/PIXSELL

Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / -

Za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak potrebno je raspisati natječaj, a potencijalni kandidati već od gradonačelnika Tomaševića traže sastanke s njime. "Nemam namjeru to raditi" istaknuo je u redovitom tjednom obraćanju. Govorio je, među ostalim, i o povećanju cijena komunalnih usluga.

Nakon što je Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak jučer smijenilo ravnatelja Ivu Dumića-Čulu i imenovalo Dušku Markov Glavaš v.d. ravnateljicom, pred vijećem je raspisivanje natječaja. Interesa ima, a metode su "staro normalne" - kava s gradonačelnikom. No, Tomislav Tomašević kaže da se neće sastajati s potencijalnim kandidatima koji već traže sastanak s njim - Nemam namjeru imati takve sastanke jer nije na meni da odlučujem tko će biti ravnatelj. To će biti odluka Upravnog vijeća. Ni s kim od potencijalnih kandidata, a više je došlo poziva i molbi do mene, ne mislim se sastajati jer bi to kontaminiralo cijeli proces javnog natječaja.  

Javni natječaji trebali bi biti raspisani i za pročelnike gradskih ureda nakon preustroja Uprave, napominje gradonačelnik. Neki pročelnici već su zamijenjeni, a većina ih je raspodijeljena na druga radna mjesta - To su zaposlenici Gradske uprave, oni imaju pravo biti razmješteni na druga radna mjesta. Neki od njih odlaze iz Uprave; ili je najavilo odlazak ili je već otišlo. Imaju znatno manje plaće nego kada su bili pročelnici - objasnio je gradonačelnik. 

A s čelnim ljudima sektora Tomašević je razgovarao o uštedama u gradu. "Radimo sve što možemo da ne dođe do povećanja cijena komunalnih usluga" napomenuo je. U tom će smjeru, kaže, ići i novi rebalans proračuna - Sada smo zadovoljniji s novom rundom razgovora koje smo imali s pročelnicima oko ušteda. Volio bih imati detaljniju sliku na kraju koliko ušteda planiramo napraviti u rebalansu za rujan i to uz uvjet da ne prodajemo vrijedno gradsko zemljište - rekao je gradonačelnik. 

Jedna od ušteda koju je Grad napravio je, između ostalog, i obustavljanje poziva za jednokratne potpore udrugama koji su otvoreni od početka godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.