Hrvatski radio

Radio Sljeme

Neovisni za Hrvatsku: tri amandmana uvjet za podršku gradskom proračunu

29.11.2019.

13:54

Autor: Davor Šalat

Neovisni za Hrvatsku: tri amandmana uvjet za podršku gradskom proračunu

Neovisni za Hrvatsku: tri amandmana uvjet za podršku gradskom proračunu

Foto: - / -

Gradski zastupnici Neovisnih za Hrvatsku poduprijet će gradski proračun za iduću godinu ako budu prihvaćeni njihovi amandmani ukupne težine 10 milijuna kuna, to je istaknuo potpredsjednik Gradske skupštine i njihov zastupnik Krešimir Kartelo.

Kartelo je istaknuo da su tri amandmana koji traže kao uvjet za prihvaćanje proračuna priprema dokumentacija za izgradnju istočnog jarunskog mosta i novog stadiona u Maksimiru te uređenje vojnog groblja iz Drugog svjetskog rata. Ti su amandmani teški ukupno 10 milijuna kuna. Spomenuto uvjetno prihvaćanje gradskog proračuna ne znači i ulazak u gradsku vladajuću koaliciju.

- Niti ćemo podržati GUP, niti to znači da smo dio koalicije, niti to znači da smo se prodali. Gradonačelnik Bandić ima svoju većinu. na njemu je da prihvato ovo. Ako prihvati, mi ćemo vrlo rado poduprijeti taj proračun. Mogli smo birati između estradizacije politike, gdje ćemo mi govoriti - podijeli ako ti se sviđa, iznositi čitav niz floskula i fraza i tako dočekati izbore, ili smo mogli odabrati taktiku ispunjenja svojeg izbornog programa. Sve ovo što mi navodimo ovdje nalazimo u našem izbornom programu - zaključio je Kartelo.        

Istaknuo je i da su Neovisni za Hrvatsku protiv izmjena GUP-a, ali i rasprave o tome na predstojećoj sjednici Gradske skupštine. Kartelo nije htio komentirati odnose Neovisnih za Hrvatsku s njihovim bivšim stranačkim kolegama koji su sada u Bloku za Hrvatsku.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.